Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen van groot belang. Daarbij helpt het als ze daar plezier aan beleven. Daarom voeren de bibliotheken in Tynaarlo het project Scoor een Boek! uit. Een uniek leesproject voor leerlingen uit groep 5 en 6 van het primair onderwijs. Scoor een Boek! combineert lezen met sport, want… scoren kun je overal.

Scoor een Boek! op scholen in Tynaarlo

In 2020 lazen 22.548 kinderen uit tien provincies samen zoveel mogelijk boeken tijdens Scoor een Boek!
Ook in 2021 doen kinderen uit de groepen 5 en/of 6 van scholen uit gemeente Tynaarlo weer mee met Scoor een Boek!.

Het doel: leerlingen laten scoren

Bart van HintumDe leerlingen gaan tijdens Scoor een Boek! tien weken lang hun best doen om zoveel mogelijk boeken te lezen (‘scoren’) in de klas. De bibliotheken in Eelde, Vries en Zuidlaren willen hiermee het leesplezier bij kinderen aanwakkeren.

FC Groningen-speler Bart van Hintum gaat ze hierbij aanmoedigen. Vanwege de coronamaatregelen vinden dit jaar veel activiteiten digitaal plaats.

Opzet Scoor een Boek!

Aftrap | februari 2021 | Een educatiemedewerker van de bibliotheek  bezoekt (digitaal) de groep met een topselectie aan boeken, een score-poster én een motiverende videoboodschap van de voetballer Bart van Hintum van FC Groningen.

Rust | maart 2021 | De medewerker van de bibliotheek praat (digitaal) met de klas over de boeken. Samen bekijken ze de tweede videoboodschap van Bart van Hintum.

Fluitsignaal | april / mei | Na tien weken boeken ‘scoren’ is het tijd voor Het Fluitsignaal, een sportieve afsluiting in de vorm van een online quiz. Ook wordt de eindscore van Scoor een Boek! bekend gemaakt.

Wil je meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:

Biblionet Drenthe: Joke Kasemier

Bibliotheken Tynaarlo: Ronald Vos.

Het project Scoor een Boek! wordt in Noordenveld en Tynaarlo gesponsord door het Jeugdfonds Sport & Cultuur.