Dit onderzoek is in het najaar van 2020 uitgevoerd onder leden van de bibliotheek van 16 jaar of ouder. Het onderzoek begint met een algemeen onderdeel waarin naar de tevredenheid over de bibliotheek wordt gevraagd. Daarnaast mochten bibliotheken drie modules kiezen waarin meer de diepte wordt ingegaan op een bepaald onderwerp.

Cluster Drenthe Platteland wordt op veel onderdelen voldoende beoordeeld. Het meest te spreken zijn de leden over de medewerkers (88% is positief). Wat kritischer dan in het totale BiebPanel is men over het gebouw, de sfeer en inrichting, de collectie, de zitplekken, de werkstudieplekken, de openingstijden en de horecavoorzieningen.

Leden noemen als reden voor hun hoge beoordeling (8 of hoger; 71% geeft een 8 of hoger) dat de bibliotheek een prettige, gezellige en fijne plek is. Ook noemt men vaak dat er veel keuze is (vooral in de wat grotere vestigingen) en dat het reserveren makkelijk gaat (vooral in de wat kleinere vestigingen). Ook noemt men spontaan de behulpzaamheid en vriendelijkheid van de medewerkers. Leden typeren de bibliotheek vooral met de kernwoorden: gezellig, overzichtelijk, sfeervol, gastvrij, ruime keuze, compact.

Rapportage en bijlagen

Rapportage ledenonderzoek 2020 cluster plattelandsbibliotheken