Altijd al je hoogtevrees een lesje willen leren? Nu is je kans dat te doen met beide benen op de grond.

In bibliotheek Beilen kun je op deze middag een VR-bril opzetten. Zo stap je ineens een andere wereld in. Met het programma Richie's Plank experience beleef je hoe het is om hoog boven de grond op een plank te wiebelen. Net echt!

Virtual Reality - ook wel VR genoemd - is een technologie waarbij je een bril op je hoofd zet en je jezelf in een andere wereld waant. De bril registreert elke beweging van je hoofd, waardoor het lijkt alsof je écht in een andere wereld zit. Je zet een bril op en kijkt 360 graden om je heen en beleeft alles in 3D. Dit heeft veel toepassingen voor gamen, beleven en ontwerpen.

Houd tijdens het gamen met de HTC Vive rekening met de volgende punten:

- Alleen degene die aan het gamen is, staat in het vlak; leid deze persoon niet af;
- Probeer langzaam te bewegen en geen plotselinge bewegingen te maken ;
- Ga voorzichtig met de apparatuur om;
- Zet bij duizeligheid of misselijkheid de bril af en meld dit bij de VR Lab medewerker;
- Game niet langer dan 30 minuten achter elkaar in verband met kans op misselijkheid.

Meld je aan bij de balie of via info@bibliotheekbeilen.nl