Astrid Ottes is columniste en schrijft korte verhalen. Haar roman "snaren" werd genomineerd voor de Gouden Meeuw/Creatief Schrijven). Op woensdagavond 26 september geeft zij een workshop Verhalen Schrijven in de bibliotheek van Beilen.

Neem zelf pen, papier, een tablet of een laptop mee. Kosten 15,00 euro. Je kunt je opgeven door te mailen naar: info@bibliotheekbeilen.nl of bellen: 088-0128335. De workshop begint om 19.30 uur.

Datum: 26 sept
Begintijd: 19.30 uur
Locatie: Bibliotheek Beilen
Kosten: € 15,00

In het kader van de tentoonstelling 'The American Dream' in het Drents Museum, heeft het Drents Archief een tentoonstelling gemaakt onder de noemer 'De Drentse Droom'. In deze fototentoonstelling wordt de ontwikkeling van Drenthe in de laatste anderhalve eeuw verbeeld: de industriële ontwikkeling, het ontstaan van fabrieken, de mechanisatie van de landbouw en ontwikkelingen in het huishouden. Ook is er aandacht voor de negatieve kanten van deze ontwikkeling: de bomenkap, de bom (en de protesten hiertegen) en de bezwaren tegen de jaknikkers.

Bij deze tentoonstelling werken het Drents Archief en de Drentse bibliotheken samen.

Speciaal voor Beilen, hebben de historische verenging Beilen en de oudheidkamer Beilen materialen en informatie toegevoegd over de ontwikkeling in Beilen. In Beilen vond een industriële ontwikkeling plaats, bij bijvoorbeeld de DOMO. Maar ook in de huishoudens stond de tijd niet stil. Dit is te zien in de verschillende dagelijkse voorwerpen die tentoon staan gesteld.

De expositie “De Drentse Droom”is in 2018 in diverse bibliotheken in de provincie te zien. Vanaf 23 juli tot en met 31 augustus kunt u de expositie gratis bezoeken in de Bibliotheek van Beilen.

Datum: 16 juli
Handletteren voor beginners in Bibliotheek Westerbork

Handgeschreven letters en teksten zijn weer helemaal terug. In allerlei vormen, maten en rijkelijk versierd. Wil jij hiermee aan de slag? Dan is de workshop ‘Handletteren voor beginners’ echt iets voor jou.

Wat gaan we doen?
Je leert de basis van het handletteren, krijgt uitleg over verschillende technieken (sierlijk, strak, modern) en handige tips. Daarna klimmen we natuurlijk ook in de pen: uiteindelijk ga je naar huis met je eigen handgeschreven tekst!

Datum: 09 juli
Begintijd: 19.00
Eindtijd: 21.00
Locatie: Bibliotheek Westerbork