Elke eerste maandagmiddag van de maand kun je met al je vragen op het gebied van internet en sociale media of het uitwisselen van tips en trucs bij ons terecht. Neem je eigen laptop of tablet mee. Kun je niet op maandagmiddag dan kun je ook een afspraak maken voor een ander tijdstip. Mail naar info@bibliotheekwesterbork.nl of bel: 088 012 8280.

Datum: 03 dec
Begintijd: 15:00 uur
Kosten: Gratis toegankelijk

De Noorderbegraafplaats van Assen
Sinds 1822 zijn hier mensen begraven, vogels van allerhande pluimage, met allen een eigen verhaal. Voor een aantal komt ook Smilde hier in voor. Jan zal ingaan op deze verhalen en op de restauratie werkzaamheden. In participatie met de gemeente Assen, beijveren meer dan 40 vrijwilligers zich de vervallen Noorderbegraafplaats te restaureren.

ism Cras reserveren kan via info@bibliotheeksmilde.nl

Datum: 28 nov
Begintijd: 20.00 uur
Eindtijd: 22.00 uur
Locatie: kon. Julianastraat 65, 9422HB Smilde
Kosten: € 6,00

The Post, geregisseerd door Steven Spielberg, is een waargebeurd drama met Meryl Streep en Tom Hanks in de hoofdrollen. Een meeslepend verhaal over de onwaarschijnlijke samenwerking tussen de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Streep) en redacteur Ben Bradlee (Hanks) van The Washington Post. Ze zijn genoodzaakt al hun meningsverschillen aan de kant te schuiven in hun strijd tegen de concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen die drie decennia en vier Amerikaanse presidenten overspande. Ze riskeren daarmee niet alleen hun carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van The Washington Post.

Reserveren via info@bibliotheeksmilde.nl of 088-0128265.

Datum: 07 dec
Begintijd: 20.00 uur
Kosten: € 4,00

Walk&Talk bijeenkomst voor werkzoekenden

Zoek je werk, wil je van werk veranderen of ben je op zoek naar inspiratie voor het vervolg van uw loopbaan, kom dan naar de Walk&Talk. Praat met andere werkzoekenden, breid je netwerk uit en stel vragen aan elkaar en aan de gastsprekers.

Lesley Bravenboer en Harry Koning van CarriereNoordNederland informeren hoe je je zoektocht naar een nieuwe baan start: weet je wat je wilt en waarom, wie je bent, wat je kunt en wat je te bieden hebt. Focus is van belang, maar hoe pas je dit toe bij vacatures, netwerken en oriënteren. Daarnaast is er aandacht voor de zoek & vind strategie.

Deelname aan de Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis.

Vooraf aanmelden via info@bibliotheekbeilen.nl of 088-0128335 is handig, maar zeker niet verplicht.

Datum: 26 nov
Begintijd: 10:00 uur
Eindtijd: 12:00 uur
Locatie: Bibliotheek Beilen

Voor kinderen tot en met 3 jaar en hun (groot) ouders of oppas.
We gaan voorlezen, een liedje zingen en knutselen. Het thema is dit keer 'Kerst". Kom gezellig samen naar de Bibliotheek in Beilen.

De koffie en thee staan klaar!

Datum: 21 dec
Begintijd: 9:30
Eindtijd: 10:30
Locatie: Bibliotheek Beilen

Voor kinderen tot en met 3 jaar en hun (groot) ouders of oppas.
We gaan voorlezen, een liedje zingen en knutselen. Het thema is dit keer 'Kerst". Kom gezellig samen naar de Bibliotheek in Smilde

De koffie en thee staan klaar!

Datum: 11 dec
Begintijd: 9:30
Eindtijd: 10:30
Locatie: Bibliotheek Smilde

Donderdagavond 29 november is in de bibliotheek van Beilen de film: “Three billboards outside Ebbing, Missouri te zien. In de hoofdrollen: Frances McDormand, Woody Harrelson en Sam Rockwell

Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp. Een ervan is een beschuldiging aan de politiechef, William Willoughby. Er ontstaat veel ophef in het stadje, wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt. De strijd tussen Mildred en Ebbing’s ordehandhaving wordt alleen maar heftiger. De film won twee Oscars (Beste actrice en Beste bijrol) en vier Golden Globes..

De entree is € 6,- per persoon incl. een kopje/koffie thee. De film begint om 19.30 uur. Reserveren is gewenst. info@bibliotheekbeilen.nl

Datum: 29 nov
Begintijd: 19:30
Kosten: € 6,00

Datum: 05 nov
Begintijd: 15:00 uur
Kosten: Gratis toegankelijk

Al ruim 20 jaar geeft Mark Lisser op vrijdagmorgen in het Kruumtenhoes in Westerbork een cursus tekenen en schilderen aan 55+ ers. Deze cursus wordt georganiseerd door Welzijnswerk Midden-Drenthe. De cursisten van dit jaar tonen vanaf maandag 5 november hun werk in de bibliotheek van Beilen. Het is zeer gemêleerd. Er hangt werk van zowel beginners als (ver) gevorderden. Mark Lisser geeft “breed“ les. Er wordt zowel geschilderd als alleen getekend. De materialen, die het meest gebruikt worden, zijn acrylverf, aquarel, olieverf, oliekrijt, collage en potlood. Sommigen werken wild abstract, anderen zijn fijnschilders. Iedereen ontwikkelt in de cursus zijn of haar eigen stijl en leert zijn of haar voorkeur van onderwerpen kennen.

De tentoonstelling is te bezichtigen tijden de openingstijden van de bibliotheek. Eenieder is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Datum: 05 nov
Locatie: Bibliotheek Beilen

Kom op vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur een bloemstuk maken met Martin van Pluk de dag!

Kosten: 5 euro

Datum: 14 dec
Begintijd: 14.00 uur
Kosten: 5 euro

De werkgroep Fairtrade komt in november naar de bibliotheken van Midden-Drenthe.

Kom ze ontmoeten! Voor jong en oud is er wat te beleven, iets te leren en iets om van te genieten.

U krijgt alles te horen over Fairtrade, Fairtrade producten en eerlijke lokale producten:

Datum: 22 nov
Begintijd: 14:00